Společnost Beneo navyšuje díky systému Toyota Radioshuttle skladovací kapacitu

Picture of Marketing TMHCZ

Marketing TMHCZ

6 minut k přečtení

Případové studie , Radioshuttle

Poptávka po rýžovém škrobu a rýžové mouce se v posledních letech zvýšila. Společnost Beneo, specializující se na rýži, proto chtěla rozšířit své skladové kapacity. Spolupráce s Toyotou přinesla naplnění vytčených cílů: navržené regálové řešení se satelitními vozíky umožnilo optimalizovat skladový prostor.

O společnosti Beneo

Fakta a čísla:

  • Společnost: Beneo
  • Lokalita: Wijgmaal (Leuven), Belgie
  • Odvětví: Potravinářský průmysl a produkce krmiv
  • Skladová kapacita: 13 000 m2
  • Produkty: 6 satelitů, několik shuttle regálů a 3 retraky

O společnosti Beneo

Beneo je jedním z předních výrobců potravin v Evropě, je součástí skupiny Südzucker Group a působí ve více než 80 zemích světa. Beneo je globálním expertem na zkoumání a přeměnu odrůd rýže na přirozeně získaný funkční škrob, mouku a vysoce stravitelné bílkoviny. Jejich hlavní produkci tvoří rýžová mouka, rýžový škrob a některé další podobné zboží. Zdravé výrobky, které mají několik výhod a předností, jako je jejich vhodnost pro alergiky: rýžová mouka a rýžový škrob nemohou vyvolat alergickou reakci. Jejich rýžový škrob je také přírodní produkt, takže je šetrný k přírodě a životnímu prostředí, což je v naší moderní společnosti aktuální téma. Navíc je jakožto zdravá potravina vhodný pro náš jídelníček. Rýže by se mohla používat jako alternativa k jiným produktům s obsahem škrobu, jako jsou těstoviny a brambory. Lidstvo si stále více uvědomuje význam zdraví a přírodních surovin, a proto se v posledních letech masivně zvýšila poptávka po rýžovém škrobu, rýžové mouce a souvisejících produktech. Tento vývoj stravování vedl k naléhavé potřebě rozšíření skladů společnosti Beneo a k jejímu přání přidat další satelitní vozíky a najít vhodná regálová řešení.

Radioshuttle: optimální a výhodné řešení

Nedostatečná kapacita skladu

„Dodavatelský řetězec Beneo byl vybudován v roce 2012," říká manažerka dodavatelského řetězce Sabine Festjens. „Jedním z našich problémů bylo, že jsme neměli dostatečnou skladovací kapacitu. Zboží, které jsme vyráběli, se ukládalo na palety a skladovalo se jednoduše na zemi, takže naše kapacita byla velmi malá a hodně zboží se muselo převážet a skladovat v externích skladech,“ pokračuje Sabine, „navíc naše výrobky podléhají poměrně přísným analýzám. Ty často trvají několik dní. Spojte tyto dva předpoklady dohromady a pochopíte, proč jsme dospěli k závěru, že by pro Beneo bylo užitečné optimalizovat skladovací kapacitu.

Radioshuttle: optimální a výhodné řešení

„Poté jsme zkoumali, které skladové prostory se potýkají se stejnými problémy, například mrazírna, kde je prostor velmi cenný. Měli jsme jediný cíl: v nejkratším možném čase a s minimálními investicemi co nejvíce zvýšit naši kapacitu. To nás nakonec přivedlo ke konceptu se satelitními vozíky. Rozhodli jsme se ve spolupráci s Toyota Material Handling naplnit naše představy prostřednictvím systému Radioshuttle,“ říká Sabine Festjens.

Prozkoumejte naše Radioshuttle řešení

„Máme také zónu s pecemi, a tento drahocenný prostor je nyní optimálně využíván. Chceme využít co nejvíce prostoru. Systém Radioshuttle navíc zajišťuje dobrou cirkulaci vzduchu, což je při práci s pecemi velmi důležité. Satelity lze naprogramovat tak, aby mezi paletami ponechávaly určitý prostor, a pro naše dávky o hmotnosti třicet až čtyřicet tun nabízejí optimální řešení při dodržení principu FIFO (první dovnitř, první ven). Vozíky Radioshuttle dokonale naplnily naše potřeby a vyřešily mnoho našich otázek. Není třeba zdůrazňovat, že jsme s Toyotou nadmíru spokojeni. Rozhodli jsme spolupracovat s Toyotou i při budoucí expanzi. S jejich podporou můžeme i nadále růst," říká Sabine.

Vynikající a flexibilní partner při realizaci projektu

Vynikající a flexibilní partner při realizaci projektu

„Existují tři hlavní důvody, proč jsme se rozhodli spolupracovat s Toyota Material Handling: za prvé, Toyota vždy přizpůsobila svůj návrh a řešení našim potřebám a přáním. Na všechny naše dotazy, zejména ohledně objemu skladu, výkresů atd., jsme okamžitě dostali kvalifikovanou odpověď. Jejich konzultant Wilfried Elsen velmi pružně odpovídal na každou otázku a reagoval na všechny naše dodatečné požadavky. Nabídli nám také, abychom se zapojili do jejich pilotního projektu RFID tagů, což znamená, že jsou naše satelity vybaveny čtečkou tagů a Wi-Fi routerem. Naše satelity jsou tedy „chytré satelity“, které odesílají data do našeho WMS systému řízení skladu,“ vysvětluje Sabine. „Vzhledem k vynikající kvalitě služeb a skvělému vybavení je Toyota navíc preferovaným dodavatelem našeho technického oddělení. A v neposlední řadě jsou v našem koncernu již velmi dobře známou společností a s jimi nabízenou kvalitou jsme nadmíru spokojeni.“

„S regálovým systémem a satelity Radioshuttle společnosti Toyota jsme velmi spokojeni a můžeme je vřele doporučit. V krátké době nám nabídli ideální řešení našich problémů, jako je zóna s pecemi. Každý prostor, kam bylo možné systém Radioshuttle umístit, je nyní zaplněn až po okraj. Předběhli jsme plán, takže poslední rozšíření Radioshuttle systému proběhlo mnohem dříve, než bylo původně naplánovalo. Jedním z důvodů brzké realizace byla relativně nízká investiční náročnost rozšíření, když si uvědomíte rozsah a velikost projektu a jeho přínosy. Není třeba dodávat, že návratnost investice je velmi dobrá. A také bych ráda vyzdvihla, že s našimi satelity Radioshuttle nemáme téměř žádné problémy,“ uzavírá Sabine Festjens - Supply Chain Manager společnosti Beneo.

Stáhnout PDF brožuru

 

Populární příspěvky