Společnost Rendapart instalovala poloautomatický systém RadioShuttle

Picture of Jindřich Přívora

Jindřich Přívora

PR Manager

6 minut k přečtení

Případové studie , Radioshuttle

Výrobce a distributor organických a organicko-minerálních hnojiv Rendapart Plantfood International se obrátil na společnost Toyota Material Handling s požadavkem na efektivní řešení, které by umožnilo maximalizovat jejich skladovací kapacity. Toyota nabídla systém Toyota Radioshuttle spolu s regálovým systémem, který splnil jejich požadavky.

Rendapart Plantfood International

O společnosti Rendapart

Rodina Krauch již více než 70 let vyrábí, balí a distribuuje vysoce kvalitní organická hnojiva pod názvem „Viano“. Jsou tak prvním a nejstarším výrobcem organických hnojiv v Belgii a jejich know-how a zkušenosti jsou pro zákazníky zárukou kvalitních produktů.
Rendapart NV je zastřešující organizací pro dvě divize: VIANO a Rendapart Plantfood. Známá značka VIANO nabízí kompletní sortiment zahradních produktů, hnojiv (jednoduchých i vícesložkových), půdních přídavků, zeminy do květináčů a půdních pokryvů. Jejich výrobní společnost Rendapart Plantfood Int. je významným výrobcem organických a organicko-minerálních hnojiv a působí na mezinárodním trhu privátních značek. Obě společnosti nabízejí zákazníkům kompletní a vysoce kvalitní služby.

Fakta a čísla

  • Společnost: Rendapart Plantfood International
  • Lokalita: Aalst, Belgie
  • Odvětví: Organická a organicko-minerální hnojiva
  • Skladová kapacita: 8708 Euro palet - výška skladu 11,5 m
  • Produkty: šest satelitů Toyota Radioshuttle, dva vysokozdvižné vozíky a tři retraky (lithium-ion)

Společnost Rendapart

Efektivní uspořádání skladu

V srdci Belgie, nedaleko hlavního města Bruselu, se setkáváme s ředitelem závodu a synem majitele, Janem Krauchem: „V meziválečném období založil můj dědeček v Denderleeuw společnost Animalia. Specializovali jsme se na zpracování odpadu. Dědeček byl vizionář a v roce 1948 uvedl na trh značku hnojiv Viano. Kruh se tak uzavřel a nic nepřijde nazmar. Zrodila se první společnost vyrábějící organická hnojiva v Belgii.“ Jan Krauch pokračuje ve vyprávění. „V roce 1983 bohužel dědeček všechny továrny ze zdravotních důvodů prodal a o dva roky později zemřel. Když bylo mému otci 25 let, odkoupil od nových holandských majitelů jednu z divizí. Byla založena nová akciová společnost: Rendapart.“

„V dnešní době se vše velmi specializuje, pro každý produkt vyrábíme specifické hnojivo. Abychom mohli sledovat tento trend, bylo nezbytné náš sklad rozšířit a zefektivnit jeho uspořádání. Jeho stávající podoba již nevyhovovala našim potřebám. Začal jsem se tedy poohlížet po efektivním řešení. Ve skladu jsme již měli vysokozdvižné vozíky Toyota, se kterými jsme spokojeni. Proto jsem navštívil webové stránky, abych zjistil, jaká další řešení nám Toyota může nabídnout. Zjistil jsem, že nabízejí také systém Radioshuttle, tvořený satelitními vozíky a regálovým systémem. Tak jsem se znovu obrátil na Toyotu.“

Efektivní uspořádání skladu

Toyota jako komplexní poradce

„Dříve jsme měli vjezdové regály, ale ty už nevyhovovaly našim potřebám. Společně s Wilfriedem Elsenem, manažerem prodeje regálových řešení ve společnosti Toyota, jsme hledali způsob, jak maximalizovat naši skladovací kapacitu. Wilfried nám poradil, abychom využili satelitní vozíky v kombinaci se specializovanými regály a retraky. Mohli jsme tak začít skladovat zboží podle regálů a zároveň optimalizovat skladovou kapacitu, což je pro nás nesmírně důležité. Zlepšil se tím také přístup k jednotlivým produktům a omezily se škody. Použitím retraků vytvoříte ještě větší skladovací kapacitu. Jejich retraky jsou velmi kompaktní, flexibilní a mají úzké šasi, které je ideální pro úzká prostředí. Proto jsme zvolili toto efektivní řešení: Shuttle regály v kombinaci se šesti satelity Radioshuttle a třemi retraky,“ vysvětluje Jan.

Prozkoumejte naše retraky

Toyota představovala jasnou volbu, vzhledem k rychlému jednání a dobrému zajištění všech potřebných kroků, což je pro nás rozhodující faktor.

 

Naše produkty jsou sezónní a při instalaci bylo nutné dodržet určité časové okno. Díky bezproblémové spolupráci s Wilfriedem i projektovým inženýrem Jorisem Van Akenem proběhla implementace naprosto hladce. Změny byly řešeny okamžitě a efektivně,“ pokračuje Jan. 

Rendapart působí nejen v Belgii, ale také ve Francii, Nizozemsku, Polsku, Dánsku, Finsku, Velké Británii, Estonsku a dalších zemích. Rozšiřování jejich skladů je proto nezbytné: „Portfolio zákazníků se každým rokem rozrůstá, což znamená, že v blízké budoucnosti budeme náš sklad opět rozšiřovat. Vzhledem k tomu, že řešení nabídnuté Toyotou naše procesy výrazně zoptimalizovalo, je jen přirozené, že i v budoucnu implementované retraky, satelitní vozíky a regály ponesou značku Toyota,“ uzavírá Jan Krauch. 

REGÁLOVÉ ŘEŠENÍ OD TOYOTY

 

Populární příspěvky