Proč tažné soupravy pronikají do výrobních i logistických aplikací

Picture of Michal Škaloud

Michal Škaloud

Produktový manažer

4 minut k přečtení

Tahače

Různorodá řešení v rámci koncepce T-motion mohou oslovit kohokoli, pro koho je nahrazení konvenčních vidlicových manipulačních vozíků tahači realizovatelné vzhledem k povaze interní manipulace a logistiky. Obvykle jde o zásobování výroby nebo manipulaci v distribučních centrech e-shopů. Čím je horizontální transport frekventovanější a vzdálenosti delší, tím jsou tahače výhodnější.

simai_rada_small

V koncepci T-motion se promítají naše dlouholeté zkušenosti s potřebami a nároky štíhlé výroby a jejího zásobování. Cílem je nahradit jízdu vidlicového vozíku s jedním nákladem efektivnějším "štíhlejším" řešením. Principy štíhlé výroby a na ní navázané štíhlé manipulace přinášejí celou řadu benefitů v oblasti provozních nákladů i bezpečnosti práce.

Jak pracují tažné soupravy

Elegantním a v mnoha aplikacích prověřeným řešením s vozíky od Toyoty je nasazení soupravy tahač - vláček z přípojných vozíků různé délky a různých typů, které obvykle v pravidelných časových intervalech odvezou během jedné jízdy vždy větší množství jednotlivých nákladů. Současně větší množství nákladů, například hotových výrobků, polotovarů nebo prázdných obalů přivezou zpět.

Tahače mají skvělou budoucnost a jsou v mnoha aplikacích s horizontálním pojezdem výrazně efektivnějším řešením než standardní vidlicové vozíky.

Hlavní výhody štíhlých řešení od Toyoty - kolik požadavků, tolik řešení

Manipulace s více náklady najednou s pomocí tažných vozíků je obzvláště výhodná ve výrobních a logistických procesech, kde méně vozíků a operátorů potřebných na přepravení stejného objemu ve stejném čase přináší výrazné zkrácení přepravních časů a úsporu nákladů. Méně vozíků a méně cest také znamená větší bezpečnost.

Nejen výroba, ale i e-commerce a další vychystávací aplikace, dopravní uzly, letiště, a železnice najdou v naší nabídce přesně taková řešení, která jim umožní převést efektivně a rychle více stejných nebo různých nákladů do více cílových stanic - během jedné cesty tažné soupravy. Máme řešení pro:

  • kusové položky všech velikostí a hmotnosti, přepravky, půlpalety, celé palety
  • soupravy klasických tahačů, ale i tahačů plošinových nebo s ložnou plochou upravenou jako valník
  • speciální požadavky z jakéhokoli oboru

Utáhneme až 50 t nákladu

Díky naší široké nabídce mají zákazníci nekonečně příležitostí jak jednoduchou a nákladově efektivní soupravu sestavit. Přípojné vozíky mohou také pohodlně nahradit fixní regály u výrobní nebo montážní linky a vytvořit tak mobilní skladový systém s pohotovostní zásobou přesně vybraných komponentů.

Řada Tracto v rámci koncepce T-motion nabízí tahače v celkem osmi řadách, od jednoduchých ručně vedených tahačů, přes kompaktní i velmi výkonné vozíky se stojícím nebo sedícím řidičem, po velké tahače připomínající nákladní automobily s ložnou plochou a tažným zařízením s kapacitou až 50 t.

Vybírat můžete například podle následujících hledisek:

  • podle tažné síly
  • podle pohonu, u elektrických vozíků podle velikosti baterie
  • podle místa nasazení
  • podle způsobu napojování
  • kompaktní tahače ideální pro těsné prostory a úzké uličky
  • řešení pro pohodlné vychystávání i z vyšších úrovní
  • podle rozměrů a manévrovatelnosti konkrétních tahačů

 

Vybírejte z obrovského výběru nosičů nákladů - vhodných pro vaše zboží a materiály, a z široké nabídky tahačů - vhodných pro vaše pracovní prostředí.

Koncept T-Motion zahrnuje jak všestranné modely pro vychystávání, tak i tažné vozíky s velmi malými šířkami šasi již od 600, resp. 750 mm, které jsou dostatečně malé a lehké, takže se hodí pro jakékoli méně náročné až středně těžké aplikace.

Kvalitní pozinkovaná konstrukce přípojných vozíků-roltejnerů, průmyslová ložiska koleček, ergonomické provedení a další bezpečnostní prvky zaručují jejich dlouhodobou životnost a provozuschopnost.

Populární příspěvky