Paletový výsuv vylepšil omezenou kapacitu skladu

Picture of Zdeněk Karban

Zdeněk Karban

5 minut k přečtení

Radioshuttle
Centrum integrovaných služeb s.r.o., specialista na poradenství, správu budov a úklidové služby skladuje a vychystává různé chemické a drogistické přípravky. Nový sklad firmy v Příbrami je specifický skladbou produktů, nižšími objemy zaskladněného zboží ale vysokou obrátkovostí s velkým podílem manuální manipulace. Prostorové limity vyřešilo použití regálů s paletovým výsuvem, k jejichž obsluze není nutný žádný vysokozdvižný vozík.
 

Toyota byla oslovena při plánování přestavby nového skladu a navrhla pro svého zákazníka řešení, které dokázalo eliminovat roztříštěné skladování odděleného sortimentu a sjednotit všechny skladované položky pod jednu střechu. Odstranění nepohodlné logistiky mnoha položek o malých šaržích a zajištění vychystávání z jendoho skladu s dostatečnou kapacitou bylo jednou z priorit zadavatele. 

Paletový výsuv vylepšil omezenou kapacitu skladu

Zdeněk Karban, obchodní specialista pro logistická řešení a odborník na regálové systémy vybral jako optimální řešení šikovná výškově variabilní paletová místa a pozice s paletovým výsuvem: 

"Díky použití velmi nízkých pozic s paletovým výsuvem pro detergenty a jiné přípravky v malých baleních a naopak vysokých regálových polí jen pro papírovou hygienu jsme získali dostatek místa pro celý sortiment a snadný přístup ke všem položkám. Část z nich je jednoduše přístupná a manipulovatelná ručně díky pohodlnému paletovému výsuvu, vyšší pozice obsluhuje regálový zakladač BT Staxio SWE120. Horizontální transport a nakládka probíhá pomocí ručního paletového vozíku. Sklad funguje navzdory své velikosti prakticky jako cross-dock s relativně velkým počtem položek a různých druhů balení. Jednotlivé položky se ve skladu dlouho neohřejí, zboží jde rychle dál. Ve skladu jsou hlavně pohotovostní zásoby a náhradní balení. Relativně hodně druhů zboží a velikostí balení na malý sklad." 

KONTAKTUJTE SPECIALISTU

Celkem je ve skladu instalováno 24 paletových výsuvů. Umožňují velmi pohodlnou a rychlou manuální manipulaci se snadnou dostupností i v zadní části palety, přehledné a bezpečné uspořádání více druhů zboží nebo více různých balení od jednoho zboží na jedné podložce 

 
Paletový výsuv vylepšil omezenou kapacitu skladu

 

Technická data a fakta 

Paletový výsuv Toyota je optimálním řešením pro většinu uživatelů paletových regálů. Zrychlí a zefektivní uskladnění zboží, umožňuje snadné a ergonomické manuální vychystávání, zvyšuje komfort a bezpečnost práce skladníků.   

Hlavní výhody 

  • nižší celkové investiční a provozní náklady ve skladu 
  • více paletových nebo skladových míst na stejném nebo menším prostoru 
  • intenzifikace uložení v nižších partiích regálů díky lepší dostupnosti 

 

REGÁLOVÉ ŘEŠENÍ OD TOYOTY

 

 

Populární příspěvky