Jak efektivně manipulovat v e-commerce provozech

Picture of Jan Kohák

Jan Kohák

Produktový manažer skladové techniky

4 minut k přečtení

Způsob a ergonomie vychystávání je důležitým parametrem pro dosažení vysoké produktivity a přiměřených provozních nákladů při odbavování a konsolidaci zakázek v distribučních a zásilkových firmách.

Protože se jedná o problematiku, která se díky rostoucímu rozvoji internetových obchodů dostala postupně do popředí zájmu, připravili jsme okruh témat, která patří při zajištění manipulace zakázek - zejména těch o hmotnosti do 1 000 kg - k těm nejdůležitějším.

14440-0105-01-hi

Široká nabídka usnadňuje hledání optimálního řešení

Toyota nabízí inteligentní systémy manuálních i přípojných vozíků pro efektivní logistiku v distribučních skladech a centrech různých typů. Široká nabídka dovoluje uživatelům vybrat pohodlné, rychlé a bezpečné řešení pro vychystávání jakéhokoli druhu zboží bez ohledu na druh zboží, rozsah zakázky a počet objednaných kusů.

Poradíme a navrhneme volbu techniky

Naše nabídka v rámci koncepce T-motion vychází z vlastních dlouholetých zkušeností, ale zohledňuje také vynalézavost při tvorbě finální nabídky, která zahrnuje například:

  • řešení pro kusové položky všech velikostí a hmotnosti
  • řešení pro převoz v přepravkách nebo boxech, běžných rozměrů nebo na míru
  • posouzení výhod manuálních vozíků nebo vozíků s pohonem - vychystávacích nebo klasických tahačů s přípojnými vozíky různých typů
  • potřebnou kapacitu a tažnou sílu soupravy

Jaká kritéria jsou důležitá při výběru přepravních vozíků?

Do 1 000 kg se vejde drtivá většina spotřebního zboží, náhradních dílů nebo léků objednávaných přes internet, velmi často i celá konsolidovaná zakázka od jednoho objednavatele. Jiné je to s rozměry zboží. Mezi hmotností a velikostí zboží neplatí přímá úměra a přepravní technologie se musí efektivně a ergonomicky vypořádat se všemi typy nákladů: lehkými, těžšími, malými, velkými i nestandardními.

Detaily o zboží a provozu, které je dobré posoudit

Jaké zboží by mělo být manipulováno?

Tvar a hmotnost zboží pomůže určit rozměr polic.

Jak daleko je zboží převáženo, jak často a jak je těžké?

Řešení s nadbytečnou kapacitou je stejně tak neekonomické, jako řešení nevhodné pro danou úlohu. Zvažte také, zda budete přepravovat těžké náklady a jak často budou roltejnery využity.

Jak bude zboží manipulováno?

Netříděné, naskládané na sebe, setříděné do oddělení, v krabicích, bednách, plastových přepravkách nebo jiným způsobem?

Co umožňuje pracovní prostředí?

Rozměry vozíků a roltejnerů musí být v souladu s rozměry chodeb, uliček, výtahů a podobně. Typ podlahy také ovlivňuje výběr koleček.

Je zvolené řešení flexibilní?

Řešení, které zvolíte, musí být flexibilní a snadno přizpůsobitelné měnícím se okolnostem. Zvažte také, zda budete potřebovat příslušenství, jako jsou policové přepážky nebo žebříky.

Podle přepravních vzdáleností je pak možné volit manuální vozíky s chodící obsluhou nebo tažné a vychystávací vozíky s pohonem.

V nabídce manuálních vozíků Toyota jsou k dispozici stovky modelů rozdělených do několika řad a typů, které lze řadou příslušenství rozšířit na požadovanou specifikaci. Jednotlivé řady se odlišují:

  • rozměry a typy polic
  • maximální možnou zátěží a doplňky, které jsou s vozíky kompatibilní
  • mohou být vybaveny schůdky, upravené pro zavěšení oděvů, pytlů apod.

To platí i pro přípojné vozíky za elektrické tahače Toyota, které jsou dostupné rovněž v několika standardních řadách. Patří k nim:

  • standardní roltejnery policové, vychystávací, plošinové, balíkové různých velikostí, s různými počty polic a různými rozměry
  • speciální řady pro specifické užití
  • naše nabídka zahrnuje více než 100 standardních přípojných modelů, přičemž celkový počet sestavitelných variant je díky modulárnímu systému prakticky neomezen
  • schopností přípojných vozíků držet stopu za tahačem

Vozíky mohou mít nastavitelné přepážky a oddělení pro krabice i volné položky, což usnadňuje třídění objednávek. Police a přepážky lze také snadno posouvat, naklánět a upravovat. Promyšlený systém spřáhel umožňuje s jedním tažným vozíkem používat různé typy roltejnerů najednou.

 

Populární příspěvky