Vítěz TLDC '22 reaguje na dopravní zácpy mikrologistickým systémem ORO

Picture of Marketing TMHCZ

Marketing TMHCZ

6 minut k přečtení

Případové studie , Aktuality , Udržitelnost

Na konferenci Logiconomi 2022 v Antverpách byli z 203 přihlášených projektů vyhlášeni vítězové soutěže „Městská mikrologistika". Toyota Material Handling Europe a Toyota Europe Design Development s potěšením představují vítěze letošní soutěže Toyota Logistic Design Competition. Odezva byla obrovská: více než 1500 registrací a 203 finálních prací.

Porota složená z odborníků na design vybrala v prvním kole 10 finalistů a druhá porota, tvořená experty z oboru, vybrala konečné vítěze. Zlatou medaili si ze soutěže Toyota Logistic Design Competition 2022 odnesl Jacob Abraham z Houstonské University v USA za projekt „Oro“.

Jacob Abraham z Houstonské University v USA za projekt „Oro“.

Vítěz soutěže Toyota Logistic Design Competition Jacob Abraham spolu s
Ernesto Domínguezem a Annou De Baetzelier.

Doručovací modul Oro je konstrukční řešení, optimalizující doručovací vozy poslední míle v hustě obydleném městském prostředí. Produkt inspirovaný Toyotou nezapře její geny jak z oblasti logistiky, tak i mobility. Doručovací moduly mohou projíždět oblastmi, které jsou pro většinu doručovacích vozidel nepřístupné, zejména ucpanými cestami.

„Oro s funkcí „walkie“ umožňuje mimořádnou manévrovatelnost v úzkých prostorách. Jeden z mnoha skvělých nápadů vzešlých z našeho dialogu s mladými designéry. Po osmi letech se do soutěže přihlásili účastníci ze 123 zemí, kteří prezentují revoluční nápady v oblasti městské mikrologistiky,“ komentuje Magnus Oliveira Andersson, Head of Design ve společnosti Toyota Material Handling Europe.

„Spolupráce s Laurentem a jeho týmem pro nás byla velmi přínosná a příští rok přijdeme s novou výzvou, kdy studenty požádáme, aby představili logistická a mobilní řešeními pro Paříž 2024,“ uzavírá Andersson. Laurent Bouzige, hlavní designér pro strategii a novou mobilitu při Toyota Europe Design Development, souhlasí: „Jsme potěšeni, že jsme se mohli poprvé zúčastnit této soutěže a spolupracovat s Toyota Material Handling Europe. Nebylo snadné vybrat finalisty, protože kvalita prací byla pozoruhodná, úžasně kreativní a svěží! Řada aspektů služeb mobility byla dobře promyšlena, návrhy byly vyspělé, relevantní a inspirativní. Práce všech zainteresovaných stran a účastníků si zaslouží vysoké ocenění. Už teď se těšíme na další ročník.“

Stříbrnou medaili získala Zsófia Mátravölgyi z budapešťské Moholy-Nagy University of Art and Design s projektem 'Oasis'.  Oasis je systém vyzvedávacích a předávacích míst zaměřený na centrum města. Jeho cílem je usnadnit doručování na poslední míli s minimálním dopadem na veřejné prostory a pomoci snížit přetížení městského provozu prostřednictvím alternativního hybridního způsobu doručování.

Bronzovou medaili získal Nicholas Orie z Kalifornské Státní Univerzity v USA se svým projektem 'Mitsubachi’. Řešení Toyota Mitsubachi představuje modulární autonomní flotilu dronů integrovanou do skladů a městských mikrohubů, která má zefektivnit proces manipulace a organizace zboží.

Všichni finalisté získají finanční odměnu a příležitost ucházet se o šestiměsíční placenou stáž v Toyota Material Handling Design Center ve Švédsku nebo v Itálii a v Toyota Europe Design Centre, ED² ve Francii.   

V tomto ročníku ocenilo studio ED ² obrovský potenciál myšlenky E-Cargo byciklu, navrženého Mariusem Cramerem z Umeå Institute of Design ve Švédsku.  Bývalý prezident ED², Ian Cartabiano, nyní Vice President Advanced Design při Calty Design Research v USA, se spolu s výkonnou porotou rozhodl udělit tomuto projektu zvláštní cenu.  V současné době absolvuje Marius díky tomuto zvláštnímu ocenění šestiměsíční stáž v ED2.

Slavnostní předávání cen proběhlo v rámci jedinečné dvoudenní akce Logiconomi 2022, na které se sešlo 600 logistických profesionálů a lídrů v oboru, kteří se zde zabývali výzvami současné logistiky, představili řadu řešení a přinesli mnoho inspirativních podnětů. 

Přečtěte si více o TLDC zde >>

O Toyota Europe Design Development (ED2)

ED2(symbol druhé mocniny) je evropské designové studio, které se zabývá inovativními koncepčními vozy, pokročilým designem a budoucností mobility pro značky Toyota a Lexus. Hlavním cílem ED2 je zkoumat trendy trhu a vytvářet pro globální trhy návrhy inovativní mobility a vozidel, odrážející evropský vkus. Malý, ale agilní tým ED2 vytváří experimentální koncepty mobility, progresivní, soutěžní a sériový design pro značky Toyota a Lexus. Designové studio ED2 se nachází ve městě Sophia Antipolis nedaleko Nice na Azurovém pobřeží.  Více informací lze nalézt zde.

O Toyota Material Handling Europe Design Center   

Evropské designové studio Toyota Material Handling´ tvoří tým profesionálů, kteří mají za úkol vyvíjet vhodný design produktů Toyota z pohledu stylu i funkčnosti. To zahrnuje vývoj intuitivních ovládacích systémů, které zajistí harmonickou spolupráci člověka a stroje, zaručující bezpečnost i maximální produktivitu. Designové centrum se nachází ve švédském Mjölby, s pobočkou v italské Boloni.

Potřebujete více informací?

Máte-li jakékoli dotazy ohledně této tiskové zprávy, neváhejte se na nás obrátit.

KONTAKTUJTE NÁS

 

 

Populární příspěvky