Toyota Autopilot - lídr v automatizaci

Picture of Aleš Hušek

Aleš Hušek

Automation manažer

3 minut k přečtení

Rozhovory

Automatické vozíky pracují bez obsluhy a ukazují, jak může být manipulace nákladově výhodná, a přitom absolutně bezpečná a ohleduplná k lidem, k prostředí skladu i k vlastnímu vozíku. Bezobslužné stroje zajistí přesný horizontální transport, zakládání nebo vychystávání v aplikacích, kde dochází k častému opakování běžných manipulačních operací, obvykle ve vícesměnných provozech.

Možnosti Toyoty shrnuje Aleš Hušek, Manažer Automatizace & Regálové systémy:

Co je vhodné automatizovat?

"Automatizace se může na první pohled zdát složitá, ale materiálové toky jsou vždy logické, bez ohledu na to, jestli se jedná o výrobní proces nebo sklad. Díky systematickému přístupu můžeme v každém procesu najít základní opakující se funkce a oddělit je od unikátních toků. Ty dokážeme zautomatizovat. To je způsob práce Toyoty."

 

Efektivní snížení provozních nákladů

"Aktuální boom automatizace má několik důvodů. Nedostatek levné pracovní síly je zřetelný ve všech oblastech. Což teprve v případě zhoršených pracovních podmínek. Fyzická námaha, zvýšená prašnost, vlhkost, mráz. To všechno jsou argumenty pro potenciální pracovníky, proč se podobné práci vyhnout. A z vašeho pohledu jsou to zvýšené provozní a mzdové náklady. Tak je nezvyšujte a zvolte efektivní řešení - automatizaci procesů: manipulace s materiálem, propojení s robotickými manipulátory nebo automatickou paletizaci a balení. To vše vám umíme poskytnout."

Dlouhodobý pronájem až 7 let - klient nenese žádné riziko

"První krok neznámým směrem bývá spojen obavami ze správnosti rozhodnutí. Díky možnosti pronájmu celého řešení toto riziko minimalizujeme. Toyota připraví spolu s vámi řešení logistického toku. Realizuje jej na vlastní náklady a až poté, co se provoz rozběhne, budete měsíčně splácet. Namísto placení nestálým operátorům. No a pokud řešení nebude fungovat podle domluveného scénáře? Riziko opět nese Toyota!"

Automatizované systémy

Populární příspěvky