Svižně a bez námahy s novým BT Tyro LHE130

Picture of Jan Kohák

Jan Kohák

Produktový manažer skladové techniky

4 minut k přečtení

Li-ion

Všestranný a cenově velice dostupný ruční elektrický paletový vozík BT Tyro LHE130 výhodně kombinuje vlastnosti elektrických nízkozdvižných vozíků a ručních paletových vozíků a je optimálním řešením rychlé příležitostné horizontální manipulace s břemeny do 1 300 kg. Li-ionová technologie zajišťuje vysokou operativní a energetickou účinnost elektrického pojezdu i zdvihu.

Dokonale vyhovuje potřebám provozů jako jsou obchody a sklady, stejně tak dokáže zajistit efektivní nakládku a vykládku nákladních vozidel nebo převozy materiálu ve výrobních a obslužných provozech, dílnách, servisních střediscích a podobně.

tyronew_1_hero

BT Tyro je mistrem manévrování v těsných prostorách

Je optimálním řešením do stísněných prostor, kde větší vozíky nemohou operovat vůbec, nebo jen s obtížemi. Kompaktní design s nejkratším a nejužším šasi ve své třídě společně s pětibodovým podvozkem (hnací kolo, vidlicová kola a dvě podvozková kolečka po stranách) zajišťují vysokou stabilitu a vynikající manévrovatelnost vozíku.

Rozsah 208° řízení umožňuje plynulé manévrování a bezpečné polohování nákladu. Na vidlicích jsou ve standardní výbavě nejen zdvojená pojezdová kolečka, ale také malé nájezdové kolečko, které usnadní obsluze najíždění do palet z širší strany. Výška spuštěných vidlic i vyšší zdvih je důležitý při překonávání nerovností nebo ostřejších hran.

Pohonná jednotka je zajištěna stejnosměrným motorem DC24 V, s výkonem 650 W. Kryté hnací kolo 210 x 70 mm s vulkolanovým materiálem je nejlepší kombinací ideálních převodů a materiálů pro maximální výkon v dané třídě vozíků. Vozík lze bezpečně zabrzdit elektromagnetickou brzdou

 

Blesková a flexibilní výměna baterie

Baterii 24V / 36 Ah lze snadno vyjmout – téměř jako kufřík nebo tašku – za ergonomické madlo, a to jednou rukou. Nabíjení pomocí 12 Ah nabíječky je rychlé, zabere cca 2,5 hodiny do plného nabití. 12 Ah nabíječka je skladná a přenosná. Pokud se rozhodnete pro průběžné používání vozíků BT Tyro, pořízení druhé baterie je vhodným řešením. Kontrola stavu vybití baterie lze sledovat na LED displeji s indikací.

Snadná a pohodlná obsluha s maximální bezpečností

BT Tyro nabízí nejen rychlé a snadné použití a mimořádnou manévrovatelnost, ale také pomocné a ochranné prvky chránící obsluhu a usnadňující práci s vozíkem: například omezení rychlosti při zatáčení, možnost jízdy s ovládací rukojetí ve vzpřímené poloze (pro stísněné prostory) nebo využití mikropojezdu (režim želva s rychlostí pouhých 1,7 km/hod.).

Mezi aktivní bezpečnostní prvky patří vybavení PIN klávesnicí ve standardu pro kontrolu přístupu k vozíku. Nouzový vypínač okamžitě zastaví vozík. Mezi pasivní prvky chránící obsluhu patří například přítlačné „břišní“ tlačítko STOP, které brání přimáčknutí obsluhy při práci v těsných prostorách, nebo ochranné prvky u otočných podpůrných koleček, které chrání nohy obsluhy.

Zátěžové testy a záruky

Vozík byl testován v souladu s normami EU. Podstoupil řadu zátěžových a chemicko-technologických testů. Vyhovuje nejmodernějším ergonomickým nárokům i požadavkům na bezpečnost a stabilitu s nákladem i bez něho. Během manipulace nepřesáhne hlučnost vozíku 70 db (A), což zajišťuje příjemnou a komfortní práci. BT Tyro plně vyhovuje požadavkům na udržitelnost a úspornost současných moderních provozů.

Populární příspěvky