S elektrickým pohonem dosáhnete vyšší efektivity

Picture of Jan Kohák

Jan Kohák

Produktový manažer skladové techniky

3 minut k přečtení

Li-ion , I_Site
Přestože dieselové nebo plynové čelní vysokozdvižné vozíky pravděpodobně ještě dlouho z nabídky nezmizí, protože je stále mnoho provozních prostředí, kde jsou zatím stěží nahraditelné, podíl elektrických vozíků na celkovém počtu provozovaných vozíků na českém trhu postupně stoupá.
 
S elektrickým pohonem dosáhnete vyšší efektivity

 

Efektivní využití elektrického pohonu je tedy jednou z možností, kterou se zabývají firmy, které dosud elektrické vozíky nevyužívaly. Ti uživatelé, kteří z elektrickými vozíky zkušenosti mají zase nemusí být seznámeni s novými trendy ve vývoji baterií, zejména li-ionového pohonu.

Využijte nízkých cen lionek

Li-ionové baterie mají mnoho výhod, z kterých dosud díky vyšším pořizovacím cenám těžily zejména firmy s náročnými vícesměnnými provozy, protože je v nich bylo možné dosáhnout rozumnou návratnost investice. To už neplatí. Ceny těchto baterií výrazně klesly, takže se vyplatí i ve firmách, kde je běžný jednosměnný provoz. U Toyoty je s lionkou ve standardní výbavě možné pořídit všechny klasické typy manipulační techniky od nejmenších ručně vedených nízkozdvižných a vysokozdvižných vozíků BT Tyro, přes řady Levio, Staxio až po retraky a elektrické čelní vozíky Toyota Traigo, které jsou v tradičních malých výrobních nebo velkoobchodních firmách v oblibě.

LI-ION BATERIE: PŘÍPADOVÉ STUDIE

 

Nepropásněte možnost vylepšit svůj provoz

Posuďte sami, jak mohou být bezúdržbové lionky prospěšné i pro vás. Nižších provozních nákladů dosáhnete zejména díky nižší spotřebě energie o cca 30 % i o několik let delší životnost. Tu prodlužuje i mnohem jednodušší režim nabíjení, při kterém prostě nemůže obsluha udělat prakticky žádné chyby, které by mohli baterii poškodit nebo zkrátit její životnost díky předčasnému nabíjení, tak jako při práci s olověnými bateriemi. Právě možnost průběžného dobíjení je příčinou této ideální situace, na kterou si obsluha kteréhokoli elektrického vozíku rychle zvykne.

Víte, že jednou z možností, jak také prodloužit životnost starších olověných baterií je jejich regenerace s využitím desulfatačních přístrojů. Nepořizujte nové baterie dříve, než je to skutečně nutné. Obraťte se na servis Toyoty a pracujte se svými akumulátory déle!

Toyota I_Site a management baterií

Využijte nízkých cen lionek

Průběh správného dobíjení každé jednotlivé baterie - ať již lionové nebo olověné - je možné sledovat prostřednictvím funkce správy baterií v rámci fleet managementu Toyota I_Site. Systém zaznamená v grafické podobě jakékoli vybočení z optimálního režimu a odpovědná osoba může ihned zjednat nápravu. Dlouhá životnost baterie je zajištěna.

SPRÁVA FLOTILY I_SITE

Populární příspěvky