První etapa zautomatizovala přes 30.000 úloh měsíčně

Picture of Aleš Hušek

Aleš Hušek

Automation manažer

3 minut k přečtení

Případové studie , Mrazírny

Norská společnost TORO vyrábí od roku 1946 sušené potravinářské výrobky a chlazená hotová jídla, celkem na 450 druhů produktů. Hlavní závod sídlí v Bergenu a nedávno zaznamenal významný technologický skok, když do své flotily zařadil 5 automatizovaných vysokozdvižných vozíků Toyota Autopilot SAE160. V Norsku a ve Švédsku je ve skupině Orkla mezi prvními s tak velkým rozsahem automatizovaných vozíků, které pomáhají efektivněji a bezpečněji zvládnout přepravu velkého objemu zboží.

Částečný přechod od manuálních vozíků k automatizaci

Po 10 měsících testování bylo 5 zakladačů Toyota Autopilot plně integrováno do manipulačního procesu. Slouží k přepravě odpadu, zásobování výrobních linek, přepravě směsí a zboží k balení a nakonec k přepravě hotového zboží zpět do prostoru skladu. Více než 30 000 přepravních úloh, které byly dříve realizovány manuálně, je nyní zajišťováno automatizovanými vozíky. Zboží je přepravováno mnohem rychleji a levněji než dřív. To posiluje konkurenceschopnost firmy, takže postupně budou automaty nahrazeny další manuální vozíky.

toro-1

Senzory před překážkou vozík ihned zastaví

Automatické zakladače Autopilot pracují bok po boku s manuálními vozíky a pěším personálem pohybujícím se ve stejném prostoru. Kvůli eliminaci srážky automatu s člověkem, byly vozíky vybaveny doplňkovými bezpečnostními senzory, které vozíky v případě překážky ihned zastaví.

toro2

Společnosti TORO vyhovuje, že v případě potřeby je možné vozíky Autopilot přepnout do manuálního módu a pracovat s nimi jako s běžným vozíkem. Tyto situace jsou mimořádné, ale důležité z hlediska zachování kontinuity výroby a manipulace.


Fakta a číslatoro-logo-1-e1557407444593 (1)

Společnost: Toro
Lokalita: Arna, Norsko
Odvětví: Výroba potravin
Aplikace: Horizontální přeprava, skladování, mrazírny
Řešení: 5 automatizovaných zakladačů, manuální zdvižné vozíky, I_Site správa flotily

Populární příspěvky