Pět hlavních výhod elektrických vysokozdvižných vozíků

Picture of Michal Škaloud

Michal Škaloud

Produktový manažer

8 minut k přečtení

Li-ion , Elektrické čelní vozíky

V posledních několika letech jsme zaznamenali změnu v preferovaných zdrojích energie, které podniky volí pro pohon své manipulační techniky. Mnoho provozů nahrazuje své spalovací vysokozdvižné vozíky elektrickými. Zdá se, že se průmyslové podniky začínají přiklánět k elektrickým řešením energie. A proč také ne? Elektrické vozíky jsou již dnes vysoce efektivní, výkonné a produktivní. Snadno si poradí s těžkými břemeny, jsou všestranné a dávají vašemu provozu možnost zorganizovat manipulaci s materiálem s ohledem na životní prostředí (pokud zvolíte zelenou elektřinu). Pojďme si přiblížit a podrobněji popsat některé výhody elektrických vysokozdvižných vozíků. 

Ekologicky zodpovědné

Elektrické čelní vozíky neprodukují žádné emise. Je to tak: žádné. Pokud tedy zvolíte zelenou elektřinu, můžete výrazně snížit svou uhlíkovou stopu. I poté, co má váš vozík své nejlepší roky již za sebou, můžete minimalizovat jeho dopad na životní prostředí; olověné akumulátory se skládají převážně z olova, které je recyklovatelné, a Li-ion baterie jsou špičkou mezi elektrickými bateriemi, protože mají o 30 % vyšší energetickou účinnost a mají třikrát až čtyřikrát delší životnost než olověné akumulátory. Naše nové  elektrické Traigo80 disponuje Li-ion baterií Toyota s vysokou energetickou hustotou a nabízí na výběr ze dvou energetických balíčků umožňujících optimalizovat vaši spotřebu energie. 

Li-ion nabíjecí stanice

Pokud se vaše země rozhodla omezit nebo zakázat používání spalovacích vysokozdvižných vozíků, jsou pro vás elektrické vysokozdvižné vozíky ideální. „Nulové emise“ však znamenají nejen přínos pro životní prostředí tam venku, ale také zdravější a hospodárnější pracovní prostředí ve vašem skladu:

  • už žádné výfukové plyny nebo toxické zplodiny
  • nevyžadují odvětrávání, což přináší úspory za vytápění
  • nižší náklady na energie, protože tyto úsporné vozíky spotřebují pouze energii, kterou skutečně potřebují

90% našich elektrických vozíků je k dispozici také s palivovými články, což v případě použití zeleného vodíku představuje ekologicky ještě odpovědnější řešení energie. Rozhodnete-li se pro palivové články, mohou vaše provozy snížit emise, protože vozíky poháněné vozíkem produkují pouze teplo a vodu. 

VÍCE O LI-ION ŘEŠENÍ OD TOYOTY

 

Stvořen pro bezpečný výkon 

Díky technologickému vývoji mají elektrické vysokozdvižné vozíky vylepšený rekuperační brzdný systém, který přispívá k ještě vyšší bezpečnosti. Zajistí, že když řidič sundá nohu z plynového pedálu, vysokozdvižný vozík okamžitě zastaví. V Toyotě jsme také optimalizovali ovládací software tak, aby umožnil rychlé a přesné ovládání vozíku každému řidiči. Všechny čelní vozíky Toyota jsou standardně vybaveny systémem aktivní stability Toyota SAS, který se postará o stabilitu vozíku a bezpečnost vašeho skladu. Nemusíte ztrácet čas doplňováním energie, li-ion vozíky můžete nabíjet, kdykoli je vhodná chvíle, například během polední pauzy.  

Li-ion bezpečný výkon

Tišší provoz 

Elektrické vysokozdvižné vozíky jsou velmi tiché, zejména oproti vozíkům se spalovacími motory! Při jízdě s elektrickým vysokozdvižným vozíkem můžete slyšet dva druhy hluku: pohyb pneumatik po podlaze a alarm při couvání vozíku. Díky snížení hluku ve skladu ostatní řidiči a chodci snáze uslyší další důležité zvuky na pracovišti, jako jsou alarmy jiných strojů, výstražný klakson nákladních vozidel, nebo důležité instrukce spolupracovníků. 

Tichý vozík je přínosem pro bezpečnost a komunikaci na vašem pracovišti, ale také pro zdraví vašich zaměstnanců. Hlasité zvuky mohou působit rušivě; obsluze způsobují bolesti hlavy, stres a únavu. Dlouhodobé působení hluku může dokonce vést k poškození nebo ztrátě sluchu. Elektrické vysokozdvižné vozíky jsou šetrné ke sluchu a zdraví zaměstnanců vašeho skladu. Náš nový čelní vozík Traigo80 je navržen s důrazem na řidiče; plně plovoucí kabina řidiče umožňuje řidiči přehled o okolí a ochrana před hlukem a vibracemi zároveň poskytuje optimální komfort. 

 

Nižší provozní náklady 

Ačkoli se počáteční náklady na Li-ion vozíky mohou zdát vyšší, z dlouhodobého hlediska vám vaše účetní oddělení i sklad poděkují, že jste před spalovacími vozíky (diesel a LPG) dali přednost těmto elektrickým vozíkům, protože budete:

  • mít nižší náklady na provoz, údržbu a servis, protože elektrické vozíky mají méně dílů (např. absence chladiva a motorového oleje) a obecně vyžadují méně údržby
  • muset instalovat nabíjecí stanice, ale elektřina je mnohem levnější než palivo
  • mít více prostoru, protože Li-ion vozíky nepotřebují separátní nabíjecí místnosti s odvětráváním
  • mít větší rozpočet na financování svých klíčových aktivit
  • mít více času, po který lze vozík aktivně využít (protože potřebují méně servisu a údržby)
  • mít k dispozici systém správy flotily I_Site, který díky údajům o flotile vozíků zvýší vaši produktivitu a návratnost investic a pomůže ušetřit ještě více peněz

Skvěle se hodí pro všechny typy aplikací

Pro manipulaci s většími náklady máme náš nový Traigo80 s delším rozvorem (600 mm), ale pokud je pro vás vozík plné velikosti příliš rozměrný, kompaktní model pro vás může být to pravé. Naše kompaktní a/nebo 3kolové elektrické vozíky Traigo24, Traigo48 a Traigo80 (2-2,5 a 3tunový model) jsou ideální pro pohyb v úzkých chodbách a na stísněném prostoru; mají kompaktní podvozek a malý poloměr otáčení, a tím pádem lepší manévrovatelnost. Elektrické vysokozdvižné vozíky tak mohou skutečně maximalizovat prostor a efektivitu při zachování výkonu i v náročných podmínkách skladu.

Elektrické vysokozdvižné vozíky jsou houževnaté a oproti strojům se spalovacím motorem jsou vhodné pro použití uvnitř i venku. Doby, kdy elektrická řešení manipulace s materiálem byla méně výkonná a odolná než jejich dieselové či LPG protějšky, jsou dávno pryč. Ve skutečnosti mohou elektrické vysokozdvižné vozíky manipulovat s velmi těžkými náklady a téměř všemi druhy materiálů. 

Li-ion sklad

Takže teď už víte, že elektrické vozíky mají mnoho výhod. Nejenže jsou energeticky hospodárnější a ekologičtější, ale ušetří vám také spoustu výdajů a místa. Ať máte malý nebo velmi rozsáhlý provoz, je ideální čas přejít na plně elektrické vysokozdvižné vozíky. Proč se nepodívat na naši řadu elektrických vysokozdvižných vozíků? Nebo nezjistit vše potřebné o Li-ion technologii?

PODÍVEJTE SE NA NAŠE ELEKTRICKÉ ČELNÍ VOZÍKY

 

 

Populární příspěvky