Další vyhledávaný odborný seminář „Autopilot naživo“ je za námi.

Picture of Aleš Hušek

Aleš Hušek

Automation manažer

3 minut k přečtení

Další vyhledávaný odborný seminář „Autopilot naživo je za námi. Zájemci se tentokrát sjeli do Hranic na Moravě, kde mohli osobně sledovat užití automatického zakladače SAE160 v praxi. Před moravskou akcí se seminář konal již 2krát v sídle TMHCZ v Rudné u Prahy, kde byl zase předvedena živá ukázka automatického retraku RAE160.

Akce byla vždy rozdělena do dvou částí:

- První teoretická část byla zaměřena na představení základního portfolia AGV, definování požadavků skladů pro automatizaci, bezpečnost AGV, postup implementace a mnoho dalších detailů důležitých pro implementaci do logistických procesů. Na závěr aplikační technik předvedl krátkou ukázku tvorby „Layoutu automatizace“. 

- V druhé části byl předveden AGV v akci se všemi jeho funkcionalitami, jako je manipulace s paletami, zakládání do regálů, pokládání za sebe, vedle sebe a v neposlední řadě jejich stohování, skenování, zastavování před překážkami atd.

Autopilot naživo

Účastníci akce se tak na vlastní oči mohli přesvědčit o maximální bezpečnosti provozu automatických vozíků. Český implementační tým na místě zodpovídal všechny technické dotazy, jako je např. komunikace AGV systémů (T-ONE) s různými druhy WMS, měření různých KPIs k využití pro optimalizaci provozu skladů, tvoření objednávek, otázky servisu, dlouhodobého pronájmu nebo financování atd.

Zájem o semináře s oživenou autonomní manipulační technikou je opravdu velký, vždy maximální vzhledem k možnostem demo prostoru. Také z otázek účastníků - zástupců firem cítíme, že jsou mnohem informovanější v oblasti automatizace a také blíže k její implementaci, a to jak z důvodu nedostatku pracovních sil, vyšší bezpečnosti, náročnosti na lidskou práci vs. prostředí, nebo jednoduše díky atraktivitě návratnosti ve vícesměnných provozech. To že můžeme hovořit o našich konkrétních referencích, procesu implementace, způsobu financování AGV nebo o reálném fungování servisu AGV, je naše významná deviza“, uzavírá Aleš Hušek, Manažel Autotomation & Racking, Logistics Solutions TMHCZ.

Kontaktujte naše specialisty - formulář na: ales.husek@cz.toyota-industries.eu

Automatizované systémy

Populární příspěvky