4 důvody, proč automatizovat sklad

Picture of Aleš Hušek

Aleš Hušek

Automation manažer

4 minut k přečtení

Každý vedoucí pracovník v logistice ví, že čas jsou peníze. Navíc doba, ve které žijeme, klade stále se zvyšující důraz na zrychlování logistických procesů a snižování nákladů. To vše s sebou nutně přináší i tlak na jednotlivé pracovníky - ať už v managementu či ve skladu.

Pokud jsou vám tyto starosti blízké vězte, že existuje řešení.

Probíhající vlna průmyslové revoluce označovaná jako Průmysl 4.0 je totiž plná technologických inovací, které nám umožňují přemýšlet a dělat věci jinak - na autopilota.

Níže naleznete 4 důvody, proč začít automatizovat rutinní činnosti i ve vašem podniku.

 

4 důvody, proč automatizovat sklad

 

Proč automatizovat sklad?

1. Optimalizace toků zboží

Automatizace přispívá k plynulým a efektivním pracovním procesům. Chytré zpracování objednávek a automatická navigace snižuje nájezd skladových vozíků i riziko tvorby prostojů. Výsledkem je vyšší produktivita celého skladu.

2. Zvýšená bezpečnost

Automatizované skladové vozíky jsou vybaveny nejmodernější laserovou technologií detekující překážky. Jakmile systém rozpozná překážku, vozík automaticky zastaví. Tato technologie tak umožňuje bezpečnou spolupráci člověka a stroje na stejném pracovišti. 

 

Proč automatizovat sklad?

 

3. Snížené riziko poškození zboží a majetku

Velmi přesné navigační, senzorické a bezpečnostní systémy automatizovaných vozíků spolu vzájemně skvěle komunikují a přispívají tak ke snížení počtu nehod i škod na majetku - ať už skladových regálů, vozíků nebo převáženého zboží. Odměnou jsou nižší náklady i bezpečnější pracovní prostředí.

4. Lepší využití lidských zdrojů

Nasazením automatizovaných vozíků na rutinní úkony můžete alokovat lidské zdroje na složitější a důležitější činnosti, které vaší firmě tvoří přidanou hodnotu.

 

Budoucnost štíhlé logistiky 

 

DALŠÍ VIDEA

 

VÍCE O BUDOUCNOSTI LOGISTIKY

 
 

Je pro vás automatizace vhodná?

Přínosy plynoucí z automatizace může zaznamenat takřka každá firma. Nezáleží přitom, jestli jste logistická firma, výrobní firma nebo e-commerce s menším skladem - automatizace vaší firmě vždy přinese nový rozměr produktivity a bezpečnosti.

Začněte přemýšlet nad automatizací již dnes a vytěžte ze svého logistického provozu maximum.

 

Automatizované systémy

Populární příspěvky